Selectează o Pagină

Te invităm pe 3 iunie la Triatlon Fără Asfalt la mare,
să începi sezonul competițional cu zâmbetul pe buze!

La Fără Asfalt ieși din ritmul obișnuit, descoperi trasee interesante în locuri mai puțin umblate și plăcerea de a face mișcare în aer liber.

Petrece la triatlon în natură vacanța de Rusalii!

„Ducem proiectul Fără Asfalt mai departe și ne propunem să atragem cât mai mulți debutanți în competiții de triatlon. Este un sport frumos, care îi oferă omului modern o perspectivă diferită despre cum își poate petrece orele libere din timpul săptămânii, dar și weekend-urile de vară.
Suntem la cea de-a opta ediție a triatlonului Fără Asfalt la mare și, chiar dacă de fiecare dată aducem ceva nou, conceptul sub care organizăm aceste evenimente este același: ne invităm participanții să petrecem un weekend în natură, cu înot, bicicletă și alergare prin locuri cu peisaje deosebite și cu petrecere pe plajă, într-o variantă firească și echilibrată”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului Fără Asfalt.

Peisaje spectaculoase pe traseele Fără Asfalt la mare

Petrece la triatlon în natură vacanța de Rusalii!Traseul Fără Asfalt poate fi parcurs în forță, de către cei bine antrenați, dar poate fi abordat și ca o tură relaxată de cei care sunt la început. Concurenții vor porni în competiție la ora 9:30, cu proba de 1.000 m înot în mare, vor continua cu proba de bicicletă de 32 km în rezervația Hagieni – Albești și cu 6 km de alergare pe plaja și faleza rezervației marine 2 Mai – Vama Veche.

Traseele sunt gândite astfel încât triatlonul Fără Asfalt la mare să fie ca nivel de dificultate între un triatlon „Sprint” (jumătate din distanțele triatlonului olimpic) și un triatlon olimpic.

Înotul este în mare, iar temperatura apei la începutul lunii iunie este, de obicei, de 19 -20 grade Celsius. Traseele de bicicletă și de alergare sunt off-road, dar fără diferențe de nivel semnificative sau porțiuni foarte tehnice.

Pentru proba de bicicletă sunt recomandate bicicletele tip cross-country. Traseul traversează câmpurile dintre 2 Mai și Hagieni pe un drum de pământ, continuă pe potecile unui defileul dobrogean cu peisaje spectaculoase, coboară prin pădurea Hagieni și traversează micile dealuri de deasupra lacului Limanu. Pe tot parcursul probei de bicicletă, concurenții pot întâlni broaște țestoase, iepuri sălbatici, fazani sau chiar căprioare.

Traseul de alergare propune o variantă inedită de trail running: plaja cu nisip, platforme de piatră și scoici dintre 2 Mai și Vamă, cu întoarcere pe drumul de pământ de pe faleză, pe un traseu alternativ și provocator.

Liniile de start și finish pentru toate probele sunt pe plaja de la Micul Golf, unde, la finalul competiției, concurenții sunt așteptați cu medalii, muzică şi Pasta Party.

Triatlon Fără Asfalt la mare deschide circuitul Cross Triathlon Series (CTS) al FRTRI și este un eveniment Premium în cadrul acestuia. Înscrierile sunt deschise până pe 27 mai.

Loading...