Federatia Internationala a incercat un nou format de competitie la Cupa Europeana de Triathlon de la Lievin din Franta, cu distante foarte scurte, toate probele disputandu-se intr-o sala de sport acoperita.

Spectacol maxim la Cupa Europeana de Triathlon de la Lievin

Distantele au fost de 150 de metri de inot – 6 lungimi intr-un bazin de 25 de metri, urmat de 3 km – 15 ture – de ciclism pe pista de alergare si 1 km de alergare – 5 ture. Sportivii au concurat in grupe de calificari, recalificari, finala mica, iar 12 sportivi au ajuns in finala mare. Datorita distantei foarte scurte, multi sportivi si sportive au ales sa alerge in picioarele goale pentru a nu pierde secunde pretioase.

Spectacol maxim la Cupa Europeana de Triathlon de la Lievin

Sportiva noastra, Antoanela Manac, a avut o prestatie excelenta la aceasta competitie, a terminat pe locul 3 in grupa a 2-a de calificare, pozitie cu care a intrat in recalificari. In cursa de recalificari, unde primele trei locuri asigurau locul in marea finala, Antoanela a mers foarte bine, ocupand locul doi la sprint finish, la o singura secunda fata de locul 1 si la foto finish cu sportiva din Franta si Spania.

1. Rani Skrabanja NED 00:11:48
2. Antoanela Manac ROU 00:11:49
3. Margot Garabedian FRA 00:11:49
4. Xisca Tous ESP 00:11:49

Spectacol maxim la Cupa Europeana de Triathlon de la Lievin

In finala mare, Antoanela a terminat pe locul zece, timp 11:48, alergarea ei fiind afectata de ranile suferite pe talpa piciorului, dupa ce a alergat in calificari si recalificari fara pantofi de alergare. Competitia a fost castigata de nemtoaica Nina Eim, timp 11:24.

Rezultatele complete pot fi gasite aici: triathlon.org/results/result/2019_lievin_etu_indoor_triathlon_european_cup

Pin It on Pinterest