Selectează o Pagină

Patru zile, cinci medalii la Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon de la Targu Mures. Peste 450 de sportivi veniti din 28 de tari au participat la aceste Campionate Europene unde delegatia Romaniei a reusit sa obtina cinci medalii: trei de aur, una de argint si una de bronz. Dar sa o luam in ordine cronologica.

Joi 27 iulie

Dupa inscrieri si ceremonia de deschidere organizata in superba cladire a Palatului Cultural din Targu Mures avand in program si un scurt concert al lui Vizi Imre, joi dimineata au fost programate Campionatele Europene de Cross Duathlon destinate amatorilor. Competitia a fost dominata de sportivi din Germania si Marea Britanie, putini sportivi romani reusind sa urca pe podium mai ales la categoriile de varsta mai competitive. Cel mai bun timp a avut Csergedi Istvan 1:50:29 suficient numai pentru locul 16 la open si 4 la categoria M35-39. La fete Adel Koter a terminat pe pozitia a treia la general si pe locul unu la categorie F40-44.

La pranz s-au desfasurat competitiile pentru Juniori si Para-atleti. La juniori Jozsef Malnasi a reusit sa obtina prima clasare pentru delegatia noastra: locul 6 juniori baieti cu timpul de 00:52:34. Rezultatul celorlati juniori: Zoldi Botond – locul 15 (01:00:02 ), Ciolacu Tudor – locul 18 (01:01:31), Serban Barna locul 19 (01:09:26).

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

La competitia destinata sportivilor cu dizabilitati Tamirjan Robert a cucerit medalia de aur la categoria PTS4 cu timpul de 00:56:08 cea ce ar fi fost ajuns si pentru o clasare pe locul 13 la Juniori!

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

Ziua s-a terminat cu concursul de alergare de noapte Dracula Night Run castigat de Rosa Sallas Fullana din Spania la fete si Mates Zgalin din Croatia la baieti.

Vineri 28 iulie

Ziua de vineri a fost destinata sportivilor de la elite – Campionatele Europene de Cross Duathlon Elite Feminin si Masculin cu distante de 6 km alergare – 21 de MTB si 3 km de alergare pe un traseu cu grad ridicat de dificultate. La competitia fetelor am avut ca participanta pe Ciolacu Andreea (03:21:55) care a terminat competitia pe ultimul loc si pe locul 3 la U23, fiind numai trei sportive la aceasta categorie. Castigatoarea a fost Sanne Broeksma din Olanda (01:50:35) urmata de rusoaica Darija Rogozina, ea devenind si Campioana Europeana la U23 (01:50:50) si Kristina Lapinova (Slovacia – 01:51:13).

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

La baieti am avut 7 sportivi la start si asteptari la medalii. Prima alergare a fost una sufocanta, ritmul fiind dictat de francezul Brice Duboard el reusind sa cumuleze deja dupa alergare un avans de aproape de un minut fata de grupul urmaritor format din 5 sportivi printre care si sportivii nostri Balan Marcel si Bogdan Damian. A urmat proba de MTB unde am pierdut deja la prima tura de cislism doi sportivi, Daniel Attila si Kanizsai Levente facand pana. Bogdan a reusit sa ramane undeva pe pozitiile 6-8 respectiv Kovavs Szabolcs a urcat dupa MTB pe primul loc dintre sportivii de la U23. Ciprian Balanescu a acuzat dureri la picior deja de la alergare si nu a reusit sa recupereze nici la proba de ciclism. La a adoua aleragre Bogdan a avut al doilea timp din concurs depasind cativa sportivi si a terminat pe un surprinzator dar bine meritat loc 4.

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

A venit si medalia de Aur: Kovacs Szabolcs cu o a doua alergare mult mai reusita a castigat detasat la U23. Noul Campion European la Cross Duathlon a devenit francezul Brice Duboard (01:32:29) urmat de multiplul Campion Mondial si European de Wintertriathlon Pavel Andreev din Rusia (1:33:44) si belgianul Kris Coddens (1:34:19).

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

Rezulatele sportivilor nostri:
Bogdan Damian – locul 4 – 01:35:36
Ciprian Balanescu – locul 12 – 01:39:47
Szabolcs Kovacs – locul 15 – 01:40:09
Marcel Balan – locul 18 – 01:41:26
Andrei Nan – locul 24 – 01:46:16

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - prima parte

Competitia se considera in acelasi timp si Campionat National de Cross Duathlon, Bogdan Damian devenind noul Campion National la aceasta disciplina.

Loading...