Selectează o Pagină

Campionatul European de Wintertriathlon - Otepaa, Estonia

Lotul National de Wintertriatlon condus de antrenorul Koncz Alexandru a ajuns joi noaptea in Estonia, la Otepaa, pentru a participa la Campionatele Europene de Wintertriatlon.

Lotul este format din patru sportivi: Koncz Monika (elite fete), Viorel Palici si Marian Danila (elite masculin), Tamirjan Robert (PT5 – paratriatlon).

De la Koncz Monika, (locul 6 in Clasamentul Mondial ITU Wintertriathlon, locul 3 la Cupa Europeana de la Cheile Gradsitei) ne asteptam ca si la europenele din Estonia sa termine cel putin in primii 6 daca nu chiar pe podium. Ea va avea concurenti, colegele de podium de la Cheile Gradistei: slovaca Lapinova si cehoaica Grabmullerova dar si Campiona Europeana Yulia Surikova din Rusia.

Viorel Palici la debutul sau in acest sport, la Cupa Europeana de la Cheile Gradistei a aratat ca are un potential remarcabil – a avut cel mai bun timp la schi fond si al doilea timp la alergare, terminind pe locul 5. Atat el cat si Marian Danila, venit din biatlon, pot obtine clasari in top 6 european.

La start va fi prezent intregul podium de la Cupa Europeana de la Cheile Gradistei, italienii Lamastra si Antonioli, norvegianul Monsen dar si Campionul European en titre rusul Pavel Andreev.

Tamirjan Robert ataca inca un titlu de Campion European dupa cel de Cross Duatlon obtinut anul trecut. Contracandidatul sau est spaniolul Rafa Solis Torres, multiplu campion mondial si european la duatlon, pe care a reusit anul trecut sa invinga la europenele de cross – duatlon de la Tg.Mures.

Mult succes! HAI ROMÂNIA!

Loading...