Doi sportivi din lotul national au participat la Cupa Europeana de juniori din Tiszaujvaros Ungaria. Proaspetii campioni nationali, fratii Simon si-au incercat sansa si la un concurs international major. Simon Gergo la juniori nu a reusit sa treaca de semifinale, iar Simon Kinga la cadeti fete a terminat concursul la mijlocul clasamentului.

Federatia Romana de Triatlon a avut la aceasta competitie cat si la Cupa Mondiala de Elite tot din Tiszaujvaros o echipa de arbitri internationali: Dusa Adina, Benko Romeo, Madaras Daniel si Klosz Peter.

In acelasi weekend, pe 10 august, la lacul Reci a avut loc a XXIII-a editie a concursul Haromszek Triatlon, care conteaza pentru circuitul Campionatului National de Triatlon fiind etapa a V-a.

La elite baieti Ciprian Balanescu a castigat din nou, avind deja 4 etape castigate si fiind deja prima optiune pentru titlul suprem pe anul 2014. La fete lupta este mult mai stransa, langa cele trei fete de la Hargita Triatlon Club, Albert Zsuzsi, Koter Adel, Szakacs Maria intrand in carti dupa victoria din aceasta etapa si Jakab Benke Hajnalkja.

Jakab - Benke Hajnalka - Reci 2014

La juniori baieti Madaras Daniel castiga din nou si pare scapat in castigator fata de urmaritori, dar mai sunt doua etape. La juniori fete inca totul este posibil. La cadeti lucrurile sunt simple, Kiss Levente nu are nici un adversar care sa ii creeze vreo problema si Badoiu Ilinca practic concureaza singura.

La amatori luptele devin interesante la anumite categorii, iar la altele deja se contureaza castigatorul din acest an. Optiune serioasa si-au depus pentru titlu la categoriile lor Hirvath Arpad, Solyom Elemer, Cristi Dulocoiu, Badoiu Cristina, Gal Tunde. Lupta ramane interesanta la categoriile 45-49, 50-55 intre Ciulei Liviu si Bituleanu Emil dar si la 55-59 intre Victor Gradinaru si Constantin Apostu, fete 40-45 intre Cornelia Stroe si Sido Kati.

Urmeaza weekend de foc in triatlonul romanesc: lotul natioinal de junior si cadeti face o deplasare in Turcia la Elazig la o competitie interbalcaniuca, sambata este etapa a VI-a circuitului de cros Fara Asfalt pe Munte la Maneciu si duminica Cupa Trialuta la Sf. Gheorghe etapa a III-a din circuitul de sosea Romanian Triatlon Series.

Pin It on Pinterest