Amatori semiprofesionişti

Ziua a doua a Campionatelor mondiale de Winter Triathlon a adus o luptă acerbă pentru medalii la categoriile de vârstă. Startul s-a dat dimineaţa, la ora 10, pista prezentându-se perfect. La linia de pornire au fost 97 de concurenţi la individual, precum şi trei ştafete.

Campionatele Mondiale de Winter Triathlon - Ziua a doua

S-a dat o luptă extraordinară pentru primele locuri la fiecare categorie. Mihai Alin Cupşa şi Marcel Bălan au stat alături unul de altul, până aproape de linia de finiş. Chiar dacă Bălan a concurat la categoria 40-44 de ani, iar Cupşa la 25-29 de ani, cei doi au fost despărţiţi în final de doar 12 secunde. Câştig de cauză i-a revenit celui din urmă, după ce adversarul lui a căzut cu 200 de metri de linia de finiș. Bineînţeles, cei doi şi-au adjudecat medaliile de aur la categoriile lor de vârstă.

Pe locul al treilea a terminat Alexei Ponomarev din Rusia, la peste un minut distanță față de învingători.

Campionatele Mondiale de Winter Triathlon - Ziua a doua

La feminin, britanica Kerry McGawley a concurat mai mult cu băieţii, ajungând pe locul 28 din totalul sportivilor participanţi, depăşind-o cu aproape 10 minute pe Diana Robu, sosită a doua, la feminin. Pe locul trei a terminat tot o britanică, Kelley Haniver, la peste două minute în spatele lui Robu.

La grupe de vârstă, România a cucerit mai multe medalii:
Masculin:

18-19: 1. Darius Hanganut, 2. Incze Aron, 3. Boga Balazs
20-24: 2. Madaras Daniel
25-29: 1. Alin Mihai Cupşa, 3. Sergiu Paraschivu
30-34: 3. Alin Petric
35-39: 1. Csergedi Istvan, 2. Adrian Costea
40-44: 1. Marcel Bălan
45-49: 2. Gustav Mircea Robert

Cel mai vârstnic participant a fost germanul Reinhold Wolter, care, la aproape de 85 de ani, a terminat cursa în 2:28:45, faţă de 1:03:31, timpul cu cât a fost măsurat cel mai rapid om al zilei, Mihai Cupşa.

Feminin:
25-29: 1. Noemi Lupu
30-34: 1. Diana Robu, 2. Irimia Raluca
40-44: 3. Eliza Pop
45-49: 2. Edit Laczko

La ştafete TriTeam, ordinea a fost:
1. Male Gravity
2. Mixed Gravity
3. Female Gravity

Campionatele Mondiale de Winter Triathlon - Ziua a doua

După-amiază, s-a desfăşurat competiţia ştafetelor mixte. Rusia a mai acaparat un titlu mondial, cu Pavel Andreev şi Yulia Surikova, câştigătorii cu o zi în urmă ai titlului suprem la individual, au dominat cursa de la un cap la altul, terminând cu mult înaintea celorlalte echipe. Pe locul doi a trecut linia de sosire echipa a doua a Rusiei. Cum din aceeași ţară, doar o echipă poate să obţină medalie, argintul a revenit Cehiei, sosită imediat după Rusia 2. Medaliile de bronz au ajuns la gâtul sportivilor din Slovacia. România a terminat competiţia pe locul 5.

Pin It on Pinterest