Si in acest an desemnarea campionilor nationali la triatlon a avut loc la Tirgu-Mures.

In ziua concursului, pe 2 august primii care au luat startul au fost cadetii (13-15ani), la ora 9. Acestia au avut de parcurs 400m inot, 10km bicicleta, 2.5km alergare. La fete prima care a terminat cursa a fost Simon Kinga urmata de Frant Madalina si de Vulpoiu Ana Maria. La baieti campion national la triathlon este Chis Andrei, vicecampion este Balica Mircea Andrei iar pe locul III s-a clasat Morar Adi.

De la ora 10 au luat startul juniorii (16-19 ani). Acestia au avut de inotat 750m, de pedalat 20km si alergare 5km. La fete podiumul a aratat astfel: Locul I – Balan Andreea, Locul II – Manac Antonela, Locul III – Dumitrescu Carmen. La baieti campion national la triatlon este Simon Gergo, vicecampion este Lokodi Matyas iar pe pozitia III s-a clasat Marton Gasparik.

De la ora 18 si 30 de minute au luat startul elitele. La aceasta categorie concurentii au avut de inotat 1500m, de pedalat 40km si de alergat 10km. Din pacate in acest an numarul celor care s-au inscris la aceasta categorie a fost unul mic, la fete fiind doar 2 concurente iar la baieti, 8. Dupa o cursa lunga de 2 ore 25 de minute 2 secunde, la fete, campioana nationala la triatlon este Stefania Ion. Irimia Raluca nu a terminat cursa. La baieti, dupa 1 ora, 58 de minute si 31 de secunde, Ciprian Balanescu si-a adjudecat pentru inca un an titlul de campion national la triatlon. La o diferenta de aproximativ 15 minute, al doilea care a terminat toate cele trei probe a fost Radu Claudiu, urmat de Alexandru Ghica.

CN-Triatlon-2014Pe 17 august la Sfantu Gheorghe, sportivii se vor lupta pentru Cupa Romaniei la triatlon.

Pin It on Pinterest