Selectează o Pagină

Am avut parte de doua zile pline de triatlon in parcul I.O.R., unde in acest weekend Bucurestiul a gazduit prima competitie internationala de triatlon: Bucharest ETU Junior European Cup, in cadrul concursului Titans Triatlon.

Festival de triatlon la Bucuresti

Sambata dimineata, primii care au intrat in competitie au fost copiii cu varste intre 9 si 13 ani, avand un traseu de 200 de metri de inot, 7 km de bicicleta si 1,25 km de alergare. Dintre mici triatlonisti, cel mai bun timp l-a avut Popa Carol de la Atena Constanta, respectiv Ariana Chis de la Politehnica Cluj.

Festival de triatlon la Bucuresti

Castigatorii pe categorii de varsta 11-13 ani:
Fete
11 ani: Eremia Bianca Rusu (CSA Steaua Bucuresti) 26:08
12 ani: Rebeca Neagu (BSC Bucuresti) 24:48
13 ani: Ariana Chis (Politehnica Cluj) 24:09

Baieti
11 ani: Younes Udeanu (Master Swim&Tri Bucuresti) 26:45
12 ani: Popa Carol (Atena Constanta) 22:32
13 ani: Vlad Sendroiu (Seven Sport Club Bucuresti) 22:36

Rezultatele complete pot fi gasite aici: titanstriathlon.ro

Festival de triatlon la Bucuresti

A urmat competitia cea mai importanta din programul Titans Triatlon: Cupa Europeana de Triatlon, unde am avut 3 fete si 7 baieti la start. Au inceput fetele cu romancele Rebeca Pojar, Andrea Matei-Bobarnac si Dayana Budisan la start.

Festival de triatlon la Bucuresti

Cel mai bun rezultat a fost obtinut de debutanta Rebeca Pojar, aflata la prima competitie internationala, clasata pe locul 9. Andreea a terminat competitia pe locul 11, respectiv Dayana pe locul 14. Concursul a fost castigat de daneza Augusta Grønberg Christensen, urmate de fetele din irlanda Maeve Gallagher si Erin Mcconnell. Concurenta din Austria, Lena Baumgartner, a trecut prima linia de sosire, dar a fost descalificata pentru scurtarea traseului.

Festival de triatlon la Bucuresti

In competitia baietilor, sportivii nostri au avut o evolutie foarte buna. Erick Rogoz, dupa un inot foarte bun a fost in plutonul de 5 baieti care au condus competitia pe tot parcursul segmentului de bicicleta, el reusind sa se claseze pe locul 5, cea mai buna clasare obtinuta vreodata de un junior roman la o Cupa Europeana. O lupta apriga s-a dat intre juniorii nostri pentru al doilea loc, care conteaza pentru prezenta la Europenele de triatlon din Estonia (concursul find considerat de Federatia Romana de Triatlon ca competitie de calificare la Europene). Dupa o cursa de urmarire cu peripetii, fiind si penalizat cu 10 secunde, Stefan Troanca a reusit sa-si invinga colegii de echipa, obtinand calificarea la Tartu.

Concursul a fost castigat de Romaric Forques din Spania, care castiga a doua Cupa Europeana in acest an si devine lider in clasamentul european de juniori.
Rezultatul baietilor din Lotul National: Erick Rogoz locul 5, timp 54:43, Stefan Troanca locul 14 (57:57), Andrei Chis locul 15 (58:04), Catalin Romas locul 18 (58:27), Cristian Tranulea locul 20 (58:38).

Rezultatele complete pot fi gasite aici: triathlon.org

Festival de triatlon la Bucuresti

Duminica au urmat alte competitii. Cei mai matinali au fost cadetii, concurand pe distanta de supersprint, competitia fiind si a doua etapa a circuitului national de cadeti YouthTri. Atat la baieti, cat si la fete, castigatorii au venit de la acelasi club: Albert Stratulat, respectiv Delia Dudau, de la clubul Danube Swim Galati. Podiumul la masculin a fost completat de baietii de la Seven Sport Club: Andrei Meghea si Andrei Sendroiu, la fete pe locul doi sosind Andreea Iordache si pe trei sportiva din Serbia, Lana Gavrilovici.

Festival de triatlon la Bucuresti

Rezultatele complete aici: titanstriathlon.ro
In cadrul concursului de stafeta, am avut placerea sa il vedem concurand inca odata pe paratriatlonistul Octavian Ilina „Tavi” si pe prietenii lui care au concurat in stafeta.

Alex Toma a dominat clar competitia de sprint la masculin, ca si sportiva din Spania Anna Carrión Barea la feminin, care a concurat sambata si la Cupa Europeana de Juniori. La open, pe doi a terminat Valentin Rosioru si pe trei Erick Buculei, la fete Madalina Frant a venit pe doi si Miruna Andreea Postolaci pe locul trei. (Rezultate Sprint)

La proba olimpica, sportiva noastra de top Antoanela Manac, aflata intre doua competitii majore, a fost invinsa de numai doi baieti Simon Gergo (Harghita Triatlon), locul I masculin si Beres Hunor (CSA Steaua Bucuresti), locul II. Podiumul de la baieti a fost completat de George Murar la masculin si la feminin de Sarah Watson (Australia) si Maria Mirela Popescu (Rezultate Olimpic)

Festival de triatlon la Bucuresti

Competitia a fost organizata de Bucharest Sport Club cu sprijinul Federatiei Romane de Triathlon si Primaria Sectorului 3.

Photo by Radu Cristi

Loading...