PARTENERI

Despre

Despre

TriKids, reprezintă o serie de evenimente necompetitive adresate copiilor din toate mediile şi categoriile sociale, cu vârste între 6 şi 13 ani, organizate la nivel naţional cu scopul de a atrage cât mai mulţi copii în triatlon, în vederea creşterii bazei de selecţie a Federaţiei pentru identificarea, educarea și creșterea potenţialelor talente care pot performa în această ramură sportivă. Evenimentele sunt organizate, în principal, de către Federaţia Română de Triatlon sau Cluburile afiliate Federaţiei.

Federaţia Română de Triatlon îşi propune dezvoltarea triatlonului în România, continuarea creşterii performanţei sportive a viitorilor campioni, dar şi educarea, formarea tinerei generaţii pentru a deprinde abilităţile şi competenţele specifice în triatlon, un sport care formează caractere, le întăreşte şi le face mai puternice atât la nivel mental, cât şi fizic.

Evenimentele sunt organizate sub sloganul “Trikids Copiii noştri, viitorul nostru!” şi urmează 3 direcții strategice:

1. TriKids FUN – atragerea copiilor din toate categoriile sociale într-un mediu necompetitiv și distractiv prin evenimente interactive, educarea şi redirecţionarea acestora spre adoptarea sportului, în locul unei vieţi sedentare, plină de ecrane şi gadget-uri;

2. TriKids SOCIAL – un instrument social educativ pentru copiii care provin din familii sărace şi care își pot descoperi potențialul într-un sport cu foarte multe provocări, în care au șansa de a performa şi de a schimba cursul vieții;

3. TriKids PERFORMANȚĂ – atragerea interesului copiilor care fac performanță în înot, ciclism, alergare şi care au potențialul de a deveni campionii de mâine ai triatlonului românesc.

Sistemul de clasament este unul European, folosit pentru prima dată în triatlonul din România, iar mecanismul constă în acordarea de puncte de participare în funcţie de clasament şi puncte adiţionale în funcţie de timp.

În cadrul evenimentelor se va pune accent pe importanţa organizării unui mediu care să strimuleze în egală măsură socializarea, cooperarea între copii, crearea bunei dispoziţii, învăţarea regulilor, respectul reciproc, inclusivitatea, toleranţa şi nu în ultimul rând, educarea părinţilor, principalii actori în sprijinirea emoţională a copiilor, transmiterea unui feedback constructiv şi a încurajărilor indiferent de performanţele acestora.

Despre

“Important nu este când începi, ci cât de departe ajungi.”

Klosz Peter 1970-2019

Loading...