Selectează o Pagină

Federatia noastra a fost nominalizata din nou – al doilea an consecutiv – de catre ETU intre cele trei federatii dintre care va fi aleasa castigatoarea premiilor „Emerging National Federation of the year 2016”. Prin aceasta nominalizare sunt confirmate eforturile noastre pentru dezvoltarea triatlonului in Romania.

FRTRI - programe, specializari

Pentru anul 2017, tot prin programele de dezvoltare ETU am obtinut atat 4000 de euro finantare pentru deplasarile juniorilor la diferite cantonamente internationale (Alicante, Bled si Kupiskis) cat si posibilitatea de a organiza in Romania, la Tulcea, un ETU Development Camp – un stagiu de pregatire organizat de ETU, la care vor participa sportivi juniori si antrenori veniti din toate colturile Europei.

FRTRI - programe, specializari

Sportivii Manac Antoanela, Balan Andreea si Simon Gergo au fost inclusi in ETU Development Team pe 2017 si vor fi finantati de ETU pentru participarea la diferite etape de Cupa Europeana impreuna cu echipa internationala de atleti, sub conducerea unor antrenori de valoare desemnati de ETU.

Federatia Romana de Triatlon este preocupata in continuare de scolarizarea si perfectionarea specialistilor in triatlon. Din acest an, inca doi triatlonisti au inceput studiile la Centrul National de Perfectionare a Antrenorilor: Secanu Ionut si Eftimie Doru. Prin programele ITU, alti trei instructori FRTRI au fost inscrisi la cursul de antrenori ITU Level 1 organizat in Slovenia: Filip Grigorescu, Daniel Attila si Csiszer Zsombor Adam, in acest moment FRTRI avand 15 antrenori certificati ITU Level 1. Antrenorul Federal dl. Crisan Josif a participat la cursurile de antrenori ITU Level 2 la Tiszaujvaros, fiind al doilea antrenor din Romania cu certificatul ITU Level 2.

FRTRI - programe, specializari

Prin Klosz Peter, Federatia Romana are si primul arbitru – oficial tehnic de ITU Level 2 obtinut dupa cursurile de perfectionare de la Madrid, fiind si desemnat de ITU ca Delegat Tehnic la Campionatele Europene de Aquathlon din Bratislava din 2017.

FRTRI - programe, specializari

Loading...