Selectează o Pagină
Sportivii ruşi au dominat competiţia, cu 12 medalii, dintre care șase de aur.

Ziua de sâmbătă a fost una perfectă pentru concursurile de Elite, U23, juniori şi paratriatlonişti. După o zi plină și curse palpitante, s-au decernat medaliile la ediţia 2018 de la Cheile Grădiştei.

O zi perfectă, cu două medalii pentru România!

Ziua a început cu proba feminină Elite şi U23, unde, după o cursă antrenantă, rusoaica Yulia Surikova a terminat pe primul loc, la exact 1 minut şi jumătate înaintea Helenei Erbekova,din Cehia. Pe locul trei a terminat tot o sportivă din Rusia, Romana Slavinec. Cea mai bine clasată sportivă din lotul României a fost Edit Vakaria, pe locul 8, cu un timp cu care a obţinut și medalia de bronz la U23. La această categori, competiţia a fost câştigată de către rusoaica Nadezhda Belkina. Cealaltă reprezentantă a României, Maria Luiza Răşina, a terminat pe locul 11.

O zi perfectă, cu două medalii pentru România!

Puţin după-amiază au luat startul şi băieţii, iar la proba de alergare românii Viorel Palici şi Cristian Moşoiu s-au instalat în frunte. Moşoiu chiar a terminat primul acestă primă parte a competiţiei, iar Palici pe 5. Cvintuplul campion mondial Pavel Andreev a sosit pe trei, dar pe bicicletă după primul tur a trecut în frunte. Totuşi, în fiecare tur pe bicicletă a avut pe cineva pe lângă el și nu s-a putut detaşa de urmăritori. În proba sa favorită, cea de ski, rusul s-a desprins din ce în ce mai mult de cehul Marek Rauchfuss şi de conaţionalul său Dimitriy Bregeda şi a câştigat clar al şaselea titlu de campion mondial. Pe locul doi a ajuns Pavel Yakimov, sportivul rus reuşind o revenire senzaţională pe schiuri, după ce în a doua tranziție era doar al cincilea, la un minut de locul trei şi la aproape un minut şi jumătate de locul doi. Dintre sportivii români, cel mai bine s-a clasat Viorel Palici, intrând în top zece, pe locul 9. Cristian Moşoiu a schimbat bicileta pe skiuri de pe locul 14, dar a reuşit să revină pe 12 până la final.

La U23, norvegianul Eirik Bruland a câştigat cursa, devansându-l clar – cu 5 minute – pe rusul Alexandr Vasiliev şi cu încă un minut pe Kirill Tarakanov. Florin Ungureanu a terminat pe 5, iar Dănuţ Munteanu pe 9.

O zi perfectă, cu două medalii pentru România!

După masă s-a dat startul la proba pentru juniori şi junioare, precum şi la para-triatlon. La băieţi Leonard Ştefan Hîncu, Nicolae Hîncu şi Zöldi Botond iar la fete Anna Kemenes, Evelin Vivien Laczko şi Justine Vuillet au terminat pe locurile 5, 6 şi 7. La juniori, campion mondial a devenit Kirill Drozdov, iar la junioare Alexabdra Levkovich, ambii din Rusia.

La paratriatlon PTS4, Robert Tâmîrjan a câştigat clar lupta cu olandezul Rob Noordzij, devansându-l cu peste 45 de minute, la PTS2 singurul concurent a fost rusul Vladimir Solodovnikov, iar la PTS5 spaniolul Rafael Sollis Torres.

Photo by Radu Cristi

Loading...