Enel Romania continua in 2018 parteneriatul cu Federatia Romana de Triatlon

București, 10 ianuarie 2018 – Enel România și Federația Română de Triatlon (FRTRI) anunță prelungirea în 2018 a parteneriatului început anul trecut, cu un nou acord de sponsorizare menit să susțină dezvoltarea triatlonului în România și să încurajeze un stil de viață sănătos. Enel România va sprijini pe parcursul anului 2018 activitatea FRTRI, incluzând competiții sportive organizate de Federație sau sub egida acesteia.

„Principala noastră misiune este să asigurăm o mai mare adopție a triatlonului între practicanții de sport din România și să asigurăm premisele favorabile de dezvoltare pentru noile generații de copii și tineri. Ne implicăm în promovarea unei vieți sănătoase și, cu sprijinul reînnoit al unui partener puternic, putem aduce și mai mult triatlonul în viața de zi cu zi a românilor. De altfel, anul 2017 ne încurajează – am crescut cu aproape 1.000 numărul finișurilor de la competițiile naționale, la 8.000, pe parcursul ultimului sezon”, a declarat Peter Klosz, Președintele FRTRI.

“Suntem bucuroși să rămânem alături de Federația de Triatlon din România în 2018 şi să ducem mai departe angajamentul nostru de a dezvolta și promova sportul ca sursă de energie pozitivă. Prin continuarea aceastei inițiative, Enel îşi propune să încurajeze oamenii să adopte un stil de viaţă activ şi să practice disciplina de triatlon pentru îmbunătățirea calității vieții lor”, a declarat Oana Gherasim, Director de Comunicare Enel România.

Prima competiţie susţinută de Enel la începutul anului 2018 este Campionatul Mondial de Winter Triathlon, ce se va desfăşura în premieră în România, la Cheile Grădiştei, în perioada 26-28 ianuarie, unde sunt aşteptaţi 300 de sportivi din 22 de țări. Federația Română de Triatlon va fi reprezentată în competiție de un lot de 30 de sportivi, care vor parcurge diferite distanțe în alergare, pe bicicletă de tip mountain bike și pe schi fond (cele mai lungi distanțe fiind 7 kilometri alergare pe zăpadă, 14 kilometri de mountain bike şi 10 kilometri de schi fond).

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Grupul Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți la nivel național, concentrați în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România având în ofertă atât energie electrică și gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

Despre FRTRI
Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Pin It on Pinterest